En Hagi i en Pau denuncien el règim polític davant del jutge i el fiscal de l’Estat espanyol. Gran resposta a la concentració de suport!

Una trentena de persones s’han concentrat  aquest matí a l’exterior del Palau de Justícia de Girona responent a la crida de solidaritat amb els companys Hagi i Pau.

Durant el judici, i tal com s’ha fet durant tota la campanya de suport, els nostres companys han reconegut l’autoria de l’acció. N’han defensat la seva legitimitat com a forma de protesta i de denúncia política en l’actual context d’atac als drets bàsics per part dels nuclis dirigents i davant les deficiències del règim electoral vigent.

Davant de la fiscal i el jutge, en Hagi ha ressaltat que la democràcia no és per a tothom en aquest país, ja que molta gent de procedència estrangera com ell, que porten molts anys treballant i cotitzant i que fins i tot estan pagant hipoteques per poder disposar d’un habitatge, estan privats del dret a vot. En Pau, per la seva banda, ha posat èmfasis en la situació de coacció que es va imposar als electors amb les amenaces d’intervenció per part dels òrgans del poder econòmic europeu, ja materialitzades prèviament en altres països de la zona.

La fiscalia manté l’acusació de temptativa de delicte electoral, per la qual els demana 5 mesos i mig de presó a cadascú, tot i que els nostres companys han deixat clar que la seva acció en cap cas pretenia ni, pel seu lleu impacte, podia impedir el vot de ningú, sinó que era una acció simbòlica que buscava dotar de presència pública a uns posicionaments polítics crítics que són sistemàticament menystinguts i denigrats pels monopolis comunicatius al servei del poder dominant.

El judici ha quedat vist per sentència i s’espera una resolució judicial en uns 10 o 12 dies.

Un cop més, el Grup de Suport a en Hagi i en Pau denunciem la desproporció i el caràcter polític de la imputació i el procés judicial.

Així mateix, volem donar les gràcies a totes les persones que heu assistit a la concentració i també a tots aquells i aquelles que d’una forma o altra ens han mostrat el seu suport i han participat en la campanya, especialment a Alerta Solidària i el Grup Antirepressiu de Girona pel seu interès i seguiment.

Anirem informat de les novetats.

VISCA LA TERRA! VISCA LA LLUITA DEL POBLE TREBALLADOR!

Alerta Solidària: Davant del judici contra en Hagi i en Pau

ACN: Tall de veu

ACN: Video

Ràdio Banyoles: L’Audiència Provincial  de Girona ha jutjat els banyolins Kibili Camara i Pau Costa per presumpte delicte electoral

concentracijudicihagipau