Declaració de l’Esquerra Independentista del Pla de l’Estany contra la sentència

Reacció conjunta dels agents de l’Esquerra Independentista del Pla de l’Estany:

DAVANT LA SENTÈNCIA CONTRA ELS NOSTRES COMPANYS HAGI I PAU.
VOLEN CRIMINALITZAR LA DIGNITAT

Recentment hem conegut la sentència dictada per la justícia espanyola contra els dos independentistes banyolins imputats per delicte electoral: el jutge considera que la seva acció de protesta política mereix 4 mesos i mig de presó.

Aquest és el preu a pagar per exercir el dret a la dissidència, per dissentir d’unes institucions hipòcrites que s’han utilitzat durant dècades per justificar la negació del dret inqüestionable que té el poble català a la independència nacional i també per donar una aparença democràtica al que a la pràctica esdevé el domini polític d’uns grups dominants sobre la majoria social.

És intolerable contemplar com persones provinents de les esferes de poder econòmic i polític, responsables de causar grans danys socials, surten indemnes mentre, per altra banda, s’incrementen els processos judicials contra persones que participen activament en moviments socials i populars. Aquesta tendència confirma cada cop amb més claredat el que fa temps que sabem i denunciem: la justícia espanyola no és res més que un instrument articulat per defensar en última instància els interessos de la classe dominant.

L’Estat necessita recórrer a la por i a la dissuasió per confrontar les resistències populars que proliferen en resposta al seu sistema d’exclusió creixent. Tot el que surt del que ells consideren ordre públic és tractat sistemàticament com una violència a reprimir. Així doncs l’Estat demana als milions d’aturats i aturades, a la joventut sense futur, als milers de persones desnonades, a les persones migrades sense drets ni oportunitats, als amplis sectors de la classe treballadora que viuen en la incertesa etc. que es resignin a la seva situació, que acceptin que en aquesta societat no hi tenen lloc. És clar que el nostre poble és digne i no acceptarà aquest rol.

Volem respondre a aquesta nova agressió repressiva amb tota la nostra solidaritat i suport al nostres companys Hagi i Pau. Cridem a la mobilització i a la intensificació de la lluita en tots els àmbits per respondre a la dominació espanyola i a les polítiques antipopulars de les instàncies polítiques catalanes, espanyoles i europees, que ens pretenen adoctrinar i imposar que l’única sortida a la seva crisis sistèmica és el retrocés en els drets socials i laborals.

Quan la injustícia es fa llei i la mentida programa de govern, la confrontació social és una obligació moral i el desobediència civil un deure ètic.

ABSOLUCIÓ HAGI I PAU!

 VISCA LA LLUITA DEL POBLE TREBALLADOR CATALÀ!

Firmen:

Arran Pla de l’Estany, Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany, Col·lectiu la Falç, CUP-Banyoles