Convocatòria oberta per a l’organització d’una jornada a favor de la DESOBEDIÈNCIA i la DEMOCRÀCIA POPULAR

 Cinc anys de crisi estructural del sistema econòmic han deixat un panorama desolador i un futur molt incert, sobretot per a la nostra joventut. Atur, precarietat, desnonaments, exclusió social creixent… són el balanç de l’aplicació sistemàtica de polítiques d’austeritat, reformes laborals, retallades, privatitzacions i socialització del deute privat d’empreses que han estat gestionades de forma criminal.

El sistema polític ha revelat el seu vertader caràcter servil respecte els interessos del poder financer, les elits i els òrgans del capital monopolista i ha perdut la poca legitimitat que tenia submergint-se en el frau i la corrupció. S’ha mostrat, per tant, incapaç de respondre als interessos i necessitats de la majoria social.

Es fa necessari avançar cap a noves formes d’organització econòmica, social i política, transformar la delegació limitada dels nostres drets polítics en l’exercici ple i directe d’aquests des de la base i en el dia a dia. En aquest procés serà imprescindible l’auto-organització popular i la desobediència davant les lleis injustes.

Amb aquest horitzó i amb la voluntat de començar a crear espais comuns d’enfortiment, les entitats sotasignades proposem la celebració al Pla de l’Estany d’una jornada reivindicativa a favor de la Desobediència i la Democràcia Popular. Obrim l’organització d’aquesta a totes les entitats polítiques, culturals i socials de la comarca i en general a tota persona compromesa amb el canvi social i polític.

Els ingressos de l’activitat es destinaran a crear un fons de resistència per a respondre a casos repressius derivats d’accions de desobediència civil. Inicialment aquests recursos seran utilitzats per a recolzar la campanya de suport a en Hagi i en Pau, els dos banyolins condemnats a 4 mesos i mig de presó per una acció de protesta contra les fraudulentes institucions polítiques de l’Estat espanyol.

A aquest efecte, convoquem una reunió oberta el proper dia 20 de setembre a 2/4 de 8 del vespre a l’Espai Jove “Cal Drac”.

Firmen,
Arran Pla de l’Estany, Grup de Suport a en Hagi i en Pau