SI AQUESTA ÉS LA SEVA DEMOCRÀCIA,

DESOBEIR-LA ÉS LA NOSTRA RESPOSTA

 Delinqüent qui? Democràcia on?

La matinada del dia 20 de novembre del 2011, hores abans de les últimes eleccions espanyoles, en Hagi i en Pau van ser detinguts per la policia local de Banyoles, acusats d’haver fet unes pintades i travat els panys de varis col·legis electorals del la comarca. Per aquests fets l’Estat espanyol els jutjarà el proper 18 d’abril a Girona, demanant-los 5 mesos i mig de presó per delicte electoral i, per un delicte de faltes, 6 dies d’arrest domiciliari i una multa de 1400 euros.

 Els nostres companys seran jutjats per l’Estat espanyol, la mateixa institució que van desobeir, i a la qual totes i tots els que els donem suport també ens declarem desobedients. Al judici no hi anirem a respondre de les acusacions sinó que reivindicarem la desobediència com un mètode legítim i útil per defensar-nos de l’atur, la reforma laboral, les retallades, els rescats bancaris, els desnonaments, els atacs a la llengua catalana, la monarquia… que, tot i que són legals, no són legítims.

 Entenem que la democràcia capitalista espanyola és poc més que un miratge del que hauria de ser una vertadera democràcia. Els grans partits del sistema serveixen als interessos dels bancs i els nuclis de poder econòmic. Avui queda més clar que mai que la corrupció està instal·lada als seus gens.

 En aquest sentit no comprenem com pot ser que, sense haver fet cap mal a ningú ni haver-se lucrat, els nostres companys fossin retinguts durant dues nits i acusats per la via penal. Creiem que si algú ha d’anar a la presó són tots aquells que, ja sigui de forma legal o il·legal, han robat i roben a les classes populars i no els que lluitem per una societat justa i una autèntica democràcia.

Per altra banda, no entenem com se li pot dir democràcia a un sistema que, com ha fet durant segles, continua aprofitant-se del treball precaritzat de persones migrades a les quals no reconeix cap dret polític, ni tan sols el dret a vot.

 Per aquests motius i perquè defensar els drets de la majoria social i de la nostra nació mai pot ser un delicte, demanem l’absolució d’en Hagi i en Pau de totes les imputacions.

Si el present és lluita, el futur és nostre!

Absolució Hagi i Pau!

Adhereix-te al manifest:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s